Succesul personal 2

  • Omul trebuie sa-si caute propriul succes, sa-si stabileasca propria scara de valori. E bine sa ne raportam la ceilalti, cu toate ca ceea ce este banal pentru cineva poate fi imposibil de realizat pentru altul. Fiecare trebuie sa isi defineasca in termeni proprii succesul.

  • Succesul se masoara diferit pentru fiecare om. Daca un copil al strazii reuseste sa invete sa scrie si sa citeasca acesta este un succes. Pentru un olimpic international succesul poate fi acceptarea la una dintre cele mai mari universitati ale lumii.
  • Viata ne-a fost daruita. Ce facem cu ea depinde numai de noi. Stim sa pretuim acest dar si sa ne bucuram de el sau nu facem altceva decat sa-l dispretuim ? Intotdeauna exista posibilitatea unei alegeri care sa ne schimbe perspectiva in viata.
  • Daca Dumnezeu ne-a dat o calitate e pacat sa nu o folosim. Daca avem o voce frumoasa si putem canta atunci sa ne expolatam acest talent. Este trist ca la sfarsitul vietii sa ne dam seama ca ne-am irosit viata si potentialul. E cel mai trist lucru care se poate intampla.
  • Pentru ce traim ? Pentru ce ne zbatem si ne sacrificam atatia ani din viata noastra, investind in noi. Care este scopul pentru care ne-am nascut ? Cred ca acesta este de a exploata oportunitatile si de a invata sa ne punem in valoare calitatile native, talentele si zestrea genetica cu care am venit pe aceasta lume. Succesul incepe cu ¬†autocunoasterea si autodisciplina.

Leave a Reply