Resurse nebanuite

  • Asa cum am mai spus, dispunem de un potential care ne poate ajuta in viata de zi cu zi si care se manifesta sub forma ideilor. Putem fi niste fiinte exceptionale si putem realiza absolut tot ce ne dorim cu adevarat. Din suma de inteligente multiple cel putin in una putem deveni extraordinari. Asa cum spune Biblia “cere si ti se va da”, la fel pentru a putea primi trebuie mai intai sa cerem si sa vrem acel lucru,

  • Nu ni se acorda in viata doar o singura sansa. In fiecare moment avem oportunitatea ca viata noastra sa se schimbe in mod radical. In fiecare noua zi incepem din nou sa traim, si astfel o noua ocazie de a schimba ceva se iveste, o noua ocazie de a face lucrurile mai bine. Tot ce trebuie sa facem este sa cautam aceste ocazii si sa iesim in intampinarea sansei pentru ca ea nu ne va bate niciodata la usa.
  • Oportunitatile nu vor veni spre noi daca noi stam pur si simplu si nu facem decat sa asteptam. Intotdeauna cei care descopera ceva, cei care obtin rezultate extraordinare intr-un anumit domeniu fac mai mult decat sa astepte. Se antreneaza zilnic, se pregatesc mental pentru a gasi o oportunitate iar atunci cand ea apare se dedica 100% cu calm, ambitie si seriozitate. Ceilalti se multumesc cu firmiturile care cad de pe masa si pe plang ca viata nu e dreapta cu ei.
  • Un sportiv de performanta se antreaza ani de zile inainte de a obtine o medalie. Se antreneaza fizic dar si mental. Iar rezultatele apar atunci cand este absolut convins in sinea lui ca este un campion iar rezultatele din concursuri nu fac decat sa confirme ceea ce el stie deja. Performerii sunt niste oameni obisnuiti, nu sunt plamaditi din alt material decat noi. Ei stiu in schimb sa-si valorifice la maxim extraordinarul potential cu care suntem inzestrati.
  • Performerii au invatat in timp sa prinda din zbor toate oportunitatile  care apar, noi ceilalti scapam deseori ocaziile care trec pe langa noi, suntem prea inceti in a lua decizii bune sau pur si simplu ne este teama sa ne asumam riscul de a pierde dar si pe cel de a castiga. De sansa noastra profita intotdeauna altcineva. Sansa daca nu este cautata nu are cum sa fie gasita, este o lege a cauzalitatii iar decizia de a ne folosi potentialul ne apartine in totalitate.

Leave a Reply