Potentialul nostru

Folosim doar o mica parte din potentialul nostru. Avem posibilitatea sa traim o viata frumoasa si fara griji materiale daca invatam si reusim sa dezlocuim energia care sta nefolosita in noi. Un prim pas este stabilirea de teluri clare, de obiective pe care trebuie sa le urmam pas cu pas. Mintea are nevoie de directii clare. Nu poti lovi o tinta pe care nu o vezi. Realizarea telurilor este un proces indelungat in care este implicata gandirea noastra pozitiva cat si capacitatea noastra de actiune. Fara actiune, oricat de bune ar fi ideile, ele isi pierd valoarea. Telurile trebuie setate zilnic, ele trebuie revizuite si completate in functie de feed-back-ul pe care il avem.

Am cautat sa definesc cativa pasi simpli si la indemana tuturor celor care vor sa-si realizeze telurile :

  1. In primul rand trebuie sa fim noi convinsi ca ceea ce ne dorim este realizabil, oricat de mult ne-am dori sa realizam un tel daca nu credem noi in reusita lui el este gresit din start.

  2. Sa stam sa ne gandim putin care este activitatea pe care o facem cu drag, ce ne aduce cu adevarat satisfactie, care este lucrul care ne face sa simtim ca avem un scop in viata. Identificarea calitatilor native pe care fiecare dintre noi le avem, ne va ajuta in a alege un tel corect.

  3. Daca ar fi sa facem o analiza a ceea ce gandim in marea majoritate a timpului nostru, care ar fi gandurile dominante. E important sa stim asta pentru ca suntem ceea ce gandim.

  4. Cum ne putem schimba gandirea ? O data ce am identificat fluxul de ganduri zilnic trebuie sa gasim o modalitate de a schimba acest flux pentru a ne atinge scopurile. Gandirea este foarte greu de schimbat, dar acei care reusesc sa se gandeasca doar la scopurile pe care si le-au propus eliminand gandurile negative si obsesiile vor reusi.

  5. Care este pretul pe care suntem dispusi sa il platim. Nimic nu vine usor, nimic nu e gratis. Toate lucrurile au un pret pe care trebuie sa il platim mai devreme sau mai tarziu. Daca un lucru devine cel mai important pentru tine, daca te gandesti toata ziua cum sa iti realizezi acel tel atunci trebuie sa platesti in timp, enerigie si bani pretul lui.

Cat de mult vrem sa ne schimbam gandirea si care este pretul pe care vrem cu adevarat sa il platim pentru a ne realiza telulurile in viata ?

Leave a Reply