Proiectul Mars One

silviu vasile -- mars one

Exista un proiect care isi doreste sa trimita colonisti pe planeta Marte. Nici nu stiu cat de viabil este. Proiectul se numeste “Mars One” si viitorii colonisti vor ajunge pe planeta rosie nu mai devreme de 2023. La peste 55 de milioane de km cu cele mai puternice furtuni de nisip din sistemul solar si cu o temperatura ce variaza de la – 140 la 20 grade celsius nu cred ca as fi amator pentru un bilet doar dus.

Cred ca vor fi mii de oameni care isi vor dori aventura, vor dori sa faca ceva diferit iar daca proiectul va fi un succes atunci cu siguranta fiecare dintre cei 5 sau 6 astronauti vor ramane in istorie ca primii colonisti martieni. Pe de alta parte poate fi si o excrocherie, banii donati de-a lungul timpului de oameni sa fie doar o sursa de imbogatire pentru anumite persoane in fapt neexistand inca tehnologia care sa permita o astfel de misiune. Insa indiferent de ce se intampla cineva fie cu bune intentii fie cu intentii ascunse a pornit o revolutie. Sute de milioane de oameni vor visa macar pentru cateva minute in toti acesti 10 ani ca vor fi acolo, ca vor respira oxigen prin tub si vor iesi sa sa plimbe imbracati in costume de astronauti.

Este un prim pas; oamenii au aratat de-a lungul timpului ca nu exista bariere pe care sa nu le poata depasi iar daca societatea aceasta va merge inainte asa cum este ea si nu vor aparea schimbari radicale atunci poate ca intr-o zi vom vedea la televizor, sau cum s-o mai putea numi el, primii pasi ai omului pe Marte. Sper doar sa nu fie regizati pe computer sau jucati de o trupa de actori prosti… imi doresc sa fie pe bune.

Aceasta este evolutia. Nimeni nu ne ia dreptul de a evolua, de a gasi modalitati de a iesi din zona de confort si de a gasi dincolo de ceea ce ne-am inchipuit sau ne-a inspaimantat o lume mult mai frumoasa, mult mai ofertanta pe care o vom iubi si aprecia. Daca vei face asta vei sta si te vei intreba de ce oare nu ai facut mai rapid pasul spre a evolua, de ce ti-a trebuit atat de mult timp pentru a realiza ca ai un potential foarte mare si ca trebuie sa il folosesti, e o chestiune de supravietuire mai mult decat de alegere personala.

Pentru mine saltul s-a numit citirea rapida, a fost momentul in care am inteles ca deja milioane de oameni citesc rapid in intreaga lume, ca cele mai mari companii din lume isi instruiesc angajatii in aceste tehnici si daca nu fac ceva acum maine poate va fi prea tarziu. Mi-a fost destul de greu sa deprind tehnica citirii rapide dar o data ce am inteles modul in care citirea rapida functioneaza nu am mai avut nicio problema. Puteam sa ma limitez la a publica cele 4 carti de citire rapida dar am vrut mai mult. Asa s-a nascut CULTURA VALORII despre care vreau sa va vorbesc data viitoare.

Pana atunci, daca esti tanar si vrei sa traiesti aventura vietii tale urmareste ce se intampla cu proiectul Mars One iar daca ai fost selectat la nivel national atunci ai cu adevarat niste calitati care te fac cu totul si cu totul deosebit.