Manual de supravietuire 4

Supravietuirea inseamna in primul rand a prevedea. Sunt situatii independente de noi, catastrofe naturale, lucruri care nu depind de noi, dar sunt si situatii periculoase in care intram cu buna stiinta sau din inconstienta fara sa ne gandim deloc la consecinte.

In momentul in care lucrurile merg in directia care ne convine nu ne gandim ca pot veni si vremuri grele care sa ne solicite resursele mai mult decat suntem obisnuiti. Vorbim de resursele materiale, fizice sau mentale. In viata noastra apar acele situatii in care capacitatea de supravietuire ne este pusa la incercare. Exista un proverb care spune ca este mult mai usor sa intri intr-o situatie decat sa iesi din acea situatie. Nimic mai adevarat. E usor sa intri intr-o asociere intr-o firma dar e mult mai greu sa iesi din acea asociere si in general acesta se face cu costuri si consum nervos destul de mare.

In momentul in care realizam ca resursele noastre sunt limitate cu siguranta nu le vom mai risipi si incepem sa fim prevazatori. Nu devenim paranoici dar cu siguranta vom invata sa fim mai economi, mai strangatori. Sa prevezi anumite situatii tine si de inteligenta fiecaruia si reprezinta o calitate indispensabila supravietuirii noastre ca indivizi.

Leave a Reply