Manual de supravietuire

A supravietui inseamna a scapa cu viata dintr-o nenorocire. A supravietui inseamna a prinde ziua de maine. A supravietui inseamna sa ne dezvoltam abilitati care ne ajuta sa ne mentinem viata fara sa ne afecteze in mod ireversibil santatatea trupului, mintii si a sufeltului.

Opusul supravietuirii este sinucidera. Unii oameni renunta la lupta cu viata, gasind in moarte raspunsul la problemele care ii coplesesc.

Viata nu este un pension de domnisoare, viata este dura si uneori nedreapta dar asa este viata. Nu am cerut sa ne nastem aici, ne-am trezit pe acest pamant si am devenit treptat constienti de tot ce ne inconjoara.

Dar viata poate fi frumoasa, atunci cand totul porneste de la un plan, de la o perspectiva pe termen lung, cultivam astazi pentru a culege roadele mai tarziu, investim astazi pentru a castiga mai tarziu, suntem cu totii suma investitiilor facute cu ani in urma iar daca am ajuns pana in acest moment suntem cu totii niste supravietuitori. Am supravietuit pe termen scurt unor accidente dar am supravietuit si pe termen lung selectiei naturale.

A supravietui inseamna a invinge chiar si pentru un moment moartea iminenta.

Si asta putem sa o facem doar folosindu-ne creierul, gandind.

Exista situatii cand accidentele se intampla din factori exteriori care nu au nimic in comun cu victima, pot fi fenomene naturale de exemplu un cutremur sau un razboi dar de cele mai multe ori omul se pune singur in primejdie din inconstienta ori din teribilism.

Primul sfat inainte de toate este sa actionam intotdeauna dupa un plan, dupa o strategie si sa nu lasam la intamplare totul. Nu de putine ori am vazut la televizor stiri in care turistii au murit pentru ca au pornit in calatorii pe munte fara sa fie echipati corespunzator, ignorand avertismentele salvamontistilor. Din pacate multi tineri au murit cazand in prapastii iar daca au scapat cu viata au regretat momentul in care nu au gandit.

Cand este viata ta in joc iti trebuie mai mult decat sa raspunzi curiozitatii ori teribilismului. De multe ori noi suntem singurii vinovati pentru tot ce ni se intampla. O gandire lucida, un spirit de prevedere si intelegere pe deplin a consecintelor faptelor noastre reprezinta primul pas spre supravietuire.

Totul este in jurul nostru informatie iar cea mai buna informatie o poti lua prin citire. Citirea rapida te ajuta sa ajungi mai rapid la informatia vitala, acea informatie care te poate salva in anumite momente din viata ta. 

citire rapida

Leave a Reply