Lista de asteptare a lui AM SA…

Lucruri importante raman de pe o zi pe alta nefacute; imi aduc aminte de un banc cu un om pierdut prin desert care murea de sete, merge ce merge si vede o caravana, intreaba de apa dar cel care conducea caravana ii spune ca poate sa ii dea doar o palarie, deoarce ei duc palarii, acesta nu o ia si pleca mai departe; la fel, vede o alta caravana, cere apa si cel care conducea caravana ii ofera o cravata. Merge ce mai merge, vede o alta caravana, cere apa si i se ofera un baston. Cand in sfarsit ajunge intr-o oaza, nu este lasat sa intre pentru ca nu avea palarie, cravata si baston. Tinuta obligatorie in acel loc.

Mi-a placut mult acest banc, deoarece arata exact situatia in care ne aflam, faptul ca din lipsa de perspectiva suntem concetrati doar pe ce este urgent si uitam sa investim in lucrurile cu adevarat importante.

Avem o lista intreaga in minte de “Am sa…”, dar atat timp cat nu suntem in competitie cu nimeni pierdem vointa de a  continua. Omul da randament doar atunci cand are sabia deasupra capului, in rest el tinde sa intre in stand by, sa isi economiseasca energia si ma refer la cea mentala. Intre o larva care e uitata in fata televizorului cu castronul de mancare in fata si un titirez atomic care se invarte cu un milion de rotatii pe minut, aleg o cale de mijloc. O cale in care sa ma straduiesc sa fac in fiecare zi cate ceva, sa privesc in perspectiva si sa ma dedic lucrurilor care imi plac dar care sunt si importante in acelasi timp.

Intentia de a face ramane doar o intentie laudabila, iar daca nu este dublata de actiune nu valoreaza nimic, oricate planuri am avea, oricat de nepregatiti am fi si ne-am simti, acum este momentul sa actionam, nu maine, nu poimainne, nu in alta zi, acum! Noi traim timpul prezent, nu stim ce ne asteapta ziua de maine, iar ziua de ieri  nu o mai putem cuprinde decat in amintire. Ce ii foloseste unui om bogat care a pierdut la ruleta intreaga avere, la ce ii foloseste ca a fost bogat, ii platesc amintirile datoriile ?

Puterea timpului prezent o reprezinta Puterea actiunii imediate si concertate pentru a-ti ideplini scopul atat imediat cat si intreaga strategie pe care o ai pentru ziua de maine folosind experienta zilei de ieri.

Spun toate acestea pentru a sublinia cate avantaje aduce investitia in citirea rapida, accesul la cat mai multe informatii, necesitatea de stoca si a putea accesa oricand informatiile acumulate, toate aceatea vor face diferenta la un moment dat in viata noastra. Poate vom avea un interviu pentru un job sau vom da un concurs, poate ca toti cei din sala vom fi de valori sensibil egale dar daca noi vom sti sa ne aducem aminte 1% mai mult decat cel de langa noi, vom lua acel job sau acel concurs, iar viata noastra se va schimba in bine.

Trebuie sa aruncam lista lui “am sa…” si sa trecem la actiune! Stiu ca este un drum greu dar este singurul drum spre succes, toate cartile care promit succesul imediat sunt niste iluzii demne sa ii imbogateasca pe cei care le-au scris si publicat. Adevarata putere de a merge mai departe sta in noi, in dorinta de a merge mai departe oricat de mari ar fi esecurile si dezamagirile, de a pastra vie in mintea noastra imaginea lucrului pe care ni-l dorim atat de mult, sa actionam si sa folosim fiecare informatie care ne vine prin feedback pentru a face o noua strategie adaptata situatiei in timp real.

Leave a Reply