Inteligenta Universala

  • Un lucru extrem de important pe care ne putem baza in drumul nostru spre autocunoastere este capacitatea de autoanaliza, de cat de bine ne putem vedea punctele tari si pe cele slabe si in functie de aceasta sa incercam sa le corectam pe cele slabe si sa le puntem in valoare pe cele tari. Este atat de facil sa ne supraapreciem calitatile si sa credem ca totul ne este la indemana iar cand lucrurile nu merg asa cum vrem sa incepem sa dam vina pe altii.

  • Atunci cand ajungi sa te cunosti mai bine iti dai seama ca evolutia nu inseamna doar sa mergi inainte, e nevoie de flexibilitate, avem nevoie sa ne intoarcem din drum, sa reevaluam intregul plan si sa facem corectiile respective pentru a putea reusi. Povestea cu iepurele si broasca testoasa ne arata ca nu doar cei dotati pot reusi, pot reusi deopotriva si cei ce staruie.
  • Suntem o parte din Inteligenta Universala si de fiecare data cand ne raportam la lumea exterioara o facem tinand cont de Ea, doar asa putem evolua iar atunci cand incalcam principiile Universale decadem spre animalitate.
  • Entuziasmul, emotia, creativitatea, imaginatia, motivatia, inspiratia toate vin din Inteligenta Universala. Aici se afla tezaurul infinit din care ne putem incarca spre a castiga orice batalie oricat de grea ar parea in prima faza.
  • Cunoasterea ne asteapta sa-si dezvaluie toate secretele insa nu stim drumul pana acolo. Cei care au ajuns sa le cunoasca sunt cei pe care ii numim genii. Fiecare dintre noi putem fii geniali, putem face saltul spre excelenta si viata noastra sa devina un sir de reusite.