Ganduri bune

Cine seamana vant culege furtuna.

Cine blesteama urgii asupra lui cheama.

Cine sapa groapa altuia cade singur in ea.

 

Ar fi doar cateva din proverbele care arata forta gandurilor si efectul gandului negativ asupra celui care il emite. Gandurile sunt neutre la fel cum neutra este energia universului de noi depinde cum folosim aceasta forta. Brian Tracy spune ca cine este sarac in interior este sarac si in exterior. Si cum poti fi sarac in interior decat prin saracimea gandurilor noaste. Suntem ceea ce gandim in marea majoritate a timpului nostru. Cand ne privim in oglida vedem copia fidela a gandurilor noastre. Cei din jurul nostru sunt atrasi de gandurile noastre, prietenii sunt cei care ne reprezinta pentru ca nimeni nu este obligat sa iti fie prieten. Inainte de a ne lamenta si a ne plange de tot ce ni se intampla ar trebui sa ne privim pe noi si sa vedem daca nu cumva ceva gresit este la noi.

 

Gandurile bune sunt  atribuite oamenilor morali, oamenilor cu o anumita verticalitate, oamenilor care se pot detasa indeajuns de acest plan material si se pot bucura si de binele altuia, pot simti in sufletul lor mai mult decat cum li se strange unora inima de ciuda cand cel de langa ei are o reusita. “sa moara si capra vecinului!”, aplicam acest mod de a gandi si din oameni drepti si verticali ne transformam in niste pitici hulpavi cu maini soioase si gheare murdare de pamant care apuca si duc spre gura orice gasesc in cale doar doar aceasta ne satura pofta bolnava de inavutire.

 

Cu cat de putin poti fi fericit daca stii cu adevarat ce vrei, cat de liber te simti cand te raportezi la niste aspiratii inalte, cand idealul tau este cu adevarat pozitiv si prin ceea ce faci nu distrugi si incendiezi totul ci sadesti si construesti ceva durabil.

Suntem fericitii posesori a unei tari inca indeajuns de bogata, iata ca desi avem mai mult decat poate am avea nevoie pentru a duce o viata decenta, ne zbatem in mizerie.

 

Banii din impozite se evapora asemeni unei desagi cu apa varsata pe nisipul insetat al desertului. In loc sa investim in invatamant si in cercetare investim intr-o clasa profund corupra si imorala care pentru un 500 dolari, semneaza contracte prin care statul pierde milioane. Dar lucrurile nu pot ramane la infinit asa. Exista in gena acestui popor puterea de a se regenera.

 

Cred ca ar trebui sa plecam de la un gand pozitiv, de la o idee constructiva, de la o aspiratie inalta pe care trebuie sa ne-o cultivam in permanenta. Nu putem asista nepasatori la scufundarea noastra in nisipul miscator al post-comunismului-capitalist. Trebuie sa incepem sa speram, chiar daca prin exercitiu  repetat am vazut ca nu ne este bine si stim ca nu ne poate fi bine oricat ne-am stradui. Oamenii nu sunt condamnati dinainte ei isi pot schimba in bine viata. Trebuie sa gandim pozitiv nu este o alternativa, este o necesitate a fiecaruia dintre noi. Poate ca astazi trebuie sa incepem prin a spune cuiva un lucru frumos, poate astazi ne putem bucura pentru cineva care a reusit. Poate ca astazi e timpul sa aducem putina lumina in sufletele noastre. Putina lumina si atat.

 

Leave a Reply