Foloseste cele cinci simturi pentru a memora

Cand memorezi fii prezent acolo. Rupe-te de tot ce faceai inainte. De gandurile si de preocuparile pe care le aveai. Incearca sa te concentrezi doar in acel punct. Cu cat vei fi mai implicat cu atat vei memora mai usor. Implica toate cele 5 simturi, fi parte a ceea ce citesti. Poti incepe cu literatura. Inchipuie-ti ca esti un personaj reflector si ca faci parte din intrega poveste. Inchide ochii si vizualizeaza-te acolo. Interactioneaza la un nivel superficial cu fiecare persoanj, observa-le imbracamintea, atitudinea, felul in care vorbesc sau se manifesta. Vei vedea ca vor trece ani de zile si iti vei aminti in detaliu textul pe care l-ai citit.

Imaginatia nu este sufiecienta pentru a dezvolta memoria avem nevoie si de ordonare a informatiei intro succesiune corecta.

Organizeaza-ti mintea asemeni unor directoare din calculatorul tau. Clasifica si pune fiecare informatie acolo unde ii este locul. Seara inainte de a te culca stai pentru cateva minute in pat si incearca sa accesezi acele directoare sau sertare cu informatie specifica. Vei vedea ca organizarea informatiei te va ajuta sa gasesti solutii mult mai usor. Esta ca si cum ai cauta o carte intr-o incapere in care cartile sunt aruncate  aleator in comparatie cu a cauta o carte indexata dintr-o biblioteca in care stii autorul, codul, randul si locul unde sa o cauti.

000000030292