Fluxul ideatic

  • Nu putem trai singuri pe acest pamant. Solitudinea ne face sa pierdem contactul cu dinamica sociala. Progresul vine din schimbul de idei, din generarea si stimularea de idei noi in dezbateri din imaginarea unor solutii noi, optime.

  • Un revers al bunastarii materiale si al progresului este faptul ca ne obisnuim cu un anumit confortĀ  si cu o stare de bine iar mintea nu mai este antrenata sa furnizeze cu rapiditate cele mai bune raspunsuri care ne asigura supravietuirea. Are loc o relaxare iar in timp un regres si o pierdere a capacitatilor pe care le-am avut.
  • Cand renuntam sa mai citim, sa mai cautam alte informatii noi, fluxul ideilor scade si in loc sa ne imbogateasca, el seaca ca un parau daca nu este alimentat corespunzator. Mintea trebuie tinuta treaza si activa tot timpul.
  • Genialitatea inseamna idei creatoare, revolutionare. Cu toti ne nastem geniali. Mai trist este ca multi dintre noi suntem la un pas de a obtine performanta doar ca nu avem incredere in fortele proprii. Ne este teama de succes.
  • Stimularea intelectului trebuie sa reprezinte o activitate zilnica pentru fiecare dintre noi, la fel cum dormim sau mancam la fel antrenarea mintii trebuie sa faca parte din viata noastra. Intelectul trebuie sa fie capabil sa ne ofere raspunsuri potrivite imediat ce in viata noastra apare o noua provocare.

Leave a Reply