Felul de a fi

Este nevoie de multa dorinta si de un eveniment care sa ne motiveze suplimentar deoarece noi nu ne miscam si nu iesim din carapacea zilnica a comunului daca nu avem ceva care sa ne oblige sa facem asta.

Omul este conservator si tinde sa se opuna schimbarii deoarece perspectiva noului il sperie. El are nevoie de culoarea stabilitatii nu de nuante indraznete pe tabloul propriei vieti. Ori dinamica interioara presupune aparitia unor probleme noi, complexe si din ce in ce mai costisitoare. Un zig zag de idei din care omul trebuie sa iasa ori invingator ori sa piarda timp, bani si energie. Iata de ce schimbarea, o binecuvantare in fapt, nu este nici buna si nici asteptata atunci cand stabilitatea emotionala este pusa la incercare. Schimbarea din oportunitate se transforma pentru unii intr-o apriga lovitura a sortii.

Schimbarea ar trebui sa ne dea aripi, noul sa ne hraneasca spiritul si imaginatia, sa ne putem proiecta in viitor si sa privim pe ecranul realizarilor personale liderul extraordinar care am devenit, ori prosperul om de afaceri ori familistul inconjurat de dragoste si armonie. Noi putem crea o noua lume, un nou inceput.

In noi exista o lupta continua pentru suprematia gandurilor care in anumite momente au pozitie dominanta si care ne indemna sa acceptam schimbarea sau care dinpotriva ne fac sa ne simtim nesiguri eliminand schimbarea din variabilele cu care interactionam.

Schimbarea reprezinta usa deschisa spre lume, reprezinta pasul spre eficientizare si promovare, o lume imobila ucide in oameni creativitatea. Sistemul trebuie sa interactioneze cu alte sisteme si sa se adapteze noului altfel se prabuseste, ros din interior poate colapsa la cel mai sesibil soc sau atunci cand alt sistem il influenteaza direct. Doar de noi depinde cum alegem sa ne traim viata.

Leave a Reply