Factorul Einstein

Cum ar fi daca geniile nu s-ar naste ci ar putea fi create prin tehnici de dezvoltare extrem de simple si la indemana oricui. Nu e nevoie decat de foarte multa rabdare si perseverenta. Uneori sunt socat de cata suficienta au unii oameni. Refuza sa creada ca pot mai mult dar cel mai grav este ca refuza sa dea dreptate unor lucruri evidente. M-am lovit de asta in timpul cursurilor de citire rapida pe care le-am tinut in ultimul timp. Oamenii stiu sa aleaga ce este important, sunt de acord, dar oare chiar tot ceea ce aleg este cu adevarat important ? Nu este oare mai simplu sa mergem pe un drum pe care altii au pasit in urma cu 30 de ani, drumul dezvoltarii personale, drumul fluxului de imagini si al invatarii accelerate unde minte umana poate face minuni?

Privim neputinciosi la peisajul romanesc si asteptam un salvator care sa vina si sa se salveze, trebuie sa realizam ca nu va veni nimeni, viata noastra nu va fi cu nimic mai buna daca noi insine nu o sa ne-o facem mai buna.

Incepem astazi cu “Factorul Eistein” , carte pe care am citit-o de cateva ori si pe care o recitesc cu pasiune.

Aceasta carte trateaza problema geniului din perspectiva dezvoltarii creierului si a conexiunilor neurale printr-un joc combinatoriu in care sunt implicate toate cele 5 simturi.

Mintea poate face minuni, nu putine sunt cazurile unor persoane care la varste fragede au performante uluitoare. Care este secretul acestor genii ? Ce au ei si noi nu avem ?

Mintea subconstienta incearca sa ne comunice o serie de informatii insa intervine BARAJUL, daca e sa dam crezare “factorului einstein”, el ne trimite fluxuri de imagini, premonitii si perceptii subtile tot timpul, informatiile sunt adesea vitale. Insa noi nu putem decodifica aceasta informatie. Viziunea este indepartata pentru ca noi nu stim sa ii dam importanta cuvenita. Accest reflex defensiv sau baraj este cel care ne opreste sa comunicam cu subconstientul nostru, cel mai misterios lucru cu care natura ne-a inzestrat.

Recomand cartea lui Win Wenger si Richard Poe

Leave a Reply