DESPRE GEOMETRIA SUCCESULUI

Atunci când vorbim de succes vorbim automat de trepte. Succesul nu este unul și același pentru toată lumea. Fiecare dintre noi se află pe o anumită treapă de dezvoltare și are anumite valori. Succesul este condiționat de cantitatea și calitatea valorilor pe care noi le-am adunat sau, altfel spus, de suma investițiilor pe care le-am realizat în noi.

Ceea ce am aflat de-a lungul timpului în studiile mele este faptul că nu poți schimba nimic atunci când te afli la același nivel de performanță. Pentru a schimba ceva trebuie să schimbi perspectiva și să treci la nivelul următor de performanță. Este greu dar este preferabil să începi să faci asta acum decât mai încolo. Acum este cel mai bun moment să începi să-ți construiești succesul.

Am tot citit despre Piraminda succesului, despre faptul că oamenii de succes încep să aibă rezultate în timp ce alții rămân la același nivel de performanță. Acest lucru se explică prin faptul că succesul reprezintă de fapt imagina investițiilor făcute. Este o piramidă dublă sau o piramidă în oglindă. Piramida de jos reprezintă investiția sau prețul pe care a trebuit să-l plătești pentru a ajunge în vârf, locul de unde începe succesul. După ce ai început să construiești practic totul se schimbă. Există planul și cea de-a doua piramidă nu este decât o consecință a primei primide.

piramida succesului

Cu fiecare investiție pe care o facem cu fiecare preț pe care în mod conștient și asumat îl plătim cu atât șansele noastre de a avea succes cresc. Gândiți-vă că acum este la modă dezvoltarea personală zeci și sute de tranineri vorbesc despre succes dar în fapt ei nu au fundamentul, prima piramidă construită. Dacă nu ai fundația cum vei putea construi succesul? Adevărul dureros despre dezvoltarea personală este dă doar unul dintr-o mie poate reuși.

Ce te face să crezi că tu ești acel unu și că ai șansa pe care alții nu o au? Poate fi dorința pe care tu o poți avea dar dincolo de dorință îți trebuie o abordare diferită. Trebuie să îți găsești punctul forte, ceea ce te reprezintă, ceea ce te face pe tine puternic și în acea direcție trebuie să acționezi. Să lupți în acel domeniu până devii unul dintre cei mai buni sau dacă se poate cel mai bun. Să simți în tine cum arde focul pasiunii și să nu te lași descurajat atunci când rezultatele întârzie să apară. Doar așa vei reuși și dacă altul îți spune că există un mod mai ușor de a face toate aceastea atunci cu siguranță te minte.

Citirea rapidă reprezintă TRECEREA ÎN PLANUL TRIDIMENSIONAL. Atâta timp cât vei gândi în două dimensiuni maxiumum din ceea ce poți obține este 100 de procente, când ajungi să accesezi și să stăpânești informație de calitate începi să construiești pe verticală. Oamenii de succes așa reușesc și dacă înveți să gestionezi în mod constant, prin citirea rapidă, informația de calitate atunci vei reuși și tu. Ești la început de drum și de tine depinde ce vrei să faci în continuare, eu te încurajez să practici zilnic citirea rapidă ea este cheia spre succes. Prin ea succesul devine realitate.