Decizii

Daca reusim sa fim de acord cu faptul ca suntem ceea ce gandim atunci ne vom da seama ca nu exista ghinion, fiecare situatie oricat de rea ar parea la prima vedere se poate transforma intr-o oportunitate extraordinara pentru noi.

Sa presupunem ca se intampla un lucru care nu este pe placul nostru, de noi depinde daca vom accepta acea stare de fapt sau nu. In orice moment putem prelua controlul asupra evenimentelor din viata noastra . Daca o alegere nu a fost buna atunci sa vedem si rezultatele unei alte alegeri. Un rezultat bun este intotdeauna conditionat de o alegere corecta.

Ce sa facem daca alegerea pe care am facut-o nu este buna ? Asa cum am spus schimbam starea de fapt actuala. Progresul vine din dorinta de a schimba ceva. De a inlocui un lucru sau o situatie care nu mai corespunde cu alta, conforma cu cerintele noatre actuale.

Daca mergem printr-un oras pe care nu-l cunoastem si descoperim la un moment dat ca ne-am ratacit ne oprim si incercam sa ne dam seama unde suntem si mai ales cum putem ajunge mai repede acolo unde ne dorim. Intrebam, consultam o harta daca o avem si luam o noua decizie, una care sa ne duca in directia buna.

Vedem astfel ca puterea este in mana celui care ia decizii, putem lua noi decizii si astfel sa fim cu adevarat puternici asumandu-ne consecintele faptelor noastre sau putem sa ii lasam pe altii sa ia decizii pentru noi. Ce se intampla atunci cand cei care iau deciziile pentru noi ne duc intr-o directie gresita ? Nu e mai bine sa fim noi cei care avem puterea ?


Leave a Reply