Citirea rapida – un puzzle mental

Daca citesti o pagina nu ai vazut decat o mica parte din ceea ce reprezinta acea imagine pe care autorul o transmite. Fiecare noua pagina ne da noi repere, iar la final intelegem imaginea de ansamblu. Daca asta se intampla atunci cand citesti 200 de pagini, oare ce schimbare se intampla in tine atunci cand e vorba de 2000 de pagini sau de 20000 de pagini?

Universul tau se raporteaza la alte si alte valori de ordin personal, mental sau spiritual. Universul tau devine mai bogat cu fiecare carte pe care o citesti. Informatia valoroasa nu poate fi luata decat daca citesti, orice alta forma de informare nu are decat un efect redus si practic tinde sa devina un consumator de timp pentru tine.

Citirea rapida nu se adreseaza maselor, fiecare este liber sa aleaga modul in care vrea si poate sa se raporteze la informatie. Poate tocmai de aceea este atat de greu sa convingem oamenii ca au nevoie de citirea rapida. Uneori este imposibil ca cineva sa accepte faptul ca acest mod performant de a citi reprezinta mai mult decat a citi pe sarite si a deduce textul, ca mintea fiecarei persoane are capacitatea de a citi un text, cu intelegere totala, din cateva priviri.

Timpul pe care il petreci acum studiind citirea rapida poate fi o investitie extrem de valoroasa atat pentru tine cat si pentru cei dragi tie. Lumea se schimba si tu o data cu ea, iata de ce este atat de important sa te raportezi la valori corecte si sa investesti in viitorul tau.
silviu vasile citire rapida