Citirea rapida

Dacă încerci să citești rapid fără să fi făcut antrenamente de citire rapidă niciodată, sau prea puține antrenamente de citire rapidă, vei avea impresia că pornești la vale pe o bicicletă fără frâne.
 
Însă este doar o impresie, nu vei păți nimic, așa cum nu pățesc nimic milioane de oameni care citesc rapid și din ce în ce mai rapid. Ceea ce fac toți acești oameni este să se relaxeze și să scape de tensiunea care apare în mod normal. Cu cât ești mai relaxat cu atât controlezi mai bine fluxul informațional. Nu te gândi că nu vei înțelege mai mult ci pur și simplu lasă ochii să parcurgă rândul mai rapid, fă acest lucru ca pe un exercițiu. În prima fază nu te interesează decât să fii relaxat și să parcurgi mai rapid rândul. Și dacă ai înțelege 100% acum, mâine vei fi uitat 90% din ceea ce ai înțeles. Nu te gândi la nimic. Citește din ce în ce mai rapid. Timpul te va învăța cum să controlezi și fluxul informațional.
 
Trăiești momentul prezent, el este cel în care gândești, te bucuri, ești fericit. Ce făceai acum 9 săptămâni pe vremea aceasta? Ce făceai acum 19 săptămâni pe vremea asta? Dar acum 29 sau 39 de săptămâni? Vei răspunde că nu știi. Ai uitat. Așa cum uităm mare parte din tot ce citim. Chiar dacă am trăit fiecare secundă și am fost prezenți în momentul temporar respectiv, am uitat. Practic el nu mai există decât dacă este suprapus peste un eveniment care să ne fi influențat viața în mod real. Investește în citirea rapidă chiar astăzi și vei avea șansa să știi cine ești. Metoda mea de citire rapidă este una dintre cele mai bune metode, am folosit cea mai bună informație și am reușit să ordonez totul într-un sistem logic. Cursanții mei de la cursurile de citire rapidă au reușit performanțe extraordinare. Nu m-a propus nimeni secretar de stat în ministerul educației, dar dacă aș avea această șansă aș începe imediat un proces de transformare a învățământului românesc. Aș începe cu citirea rapidă și aș continua cu învățarea accelerată. Aș face aceste materii opționale, iar rezultatele, în 4-5 ani, vor fi uluitoare. Până atunci, revenind pe Pământ, vă pot provoca să începeți chiar de astăzi călătoria în universul Citirii Rapide. Veți descoperi o altă lume, care a fost întotdeauna în fața voastră.
 
Citești mai rapid și înțelegi mai puțin? Asta crede majoritatea, cei care află pentru prima oară despre citirea rapidă. Acesta este mitul care îi ține departe pe cei pentru care citirea rapidă reprezintă, în cel mai bun caz, o citire selectivă a câtorva cuvinte și deducerea ulterioară a textului.
 
Citirea rapidă este mult mai mult, reprezintă o șansă de a ne dezvolta abilități noi, absolut necesare în lunile și anii care vin.
 
Citirea rapidă nu este decât primul pas spre transformarea de ordin personal și creșterea valorii personale.
 
Dacă ochii se mișcă mai rapid nu înseamnă altceva decât că… se mișcă mai rapid. Nu ochii sunt cei care procesează informația, ci creierul nostru. Ochii preiau informația și atât.
 
Problema evoluției în citirea rapidă o reprezintă faptul că ne-am obișnuit creierul să citească și să proceseze informația într-un anumit ritm lent. Când creierul va fi antrenat să proceseze mai rapid atunci vom citi mai rapid și vom înțelege mai bine. Citirea rapidă este o upgradare a creierului tău. Este o metodă atât de simplă și la îndemâna ta!
 
Silviu Vasile – trainer si autor