CITIRE RAPIDA: Nevoia de performanta si de lectura performanta

Ne place sa traim intr-o societate performanta iar cand acest lucru nu se intampla cautam performanta la locul de munca sau in familie. Cred ca performnanta incepe in primul rand cu noi. Inainte de a cere celorlalti sa fie civilizati si sa se ridice la un anumit stardant trebuie ca noi sa fim civilizati si sa ne impunem acelasi standard in viata noastra de zi cu zi. A trecut 1 Mai si a lasat munti de gunoaie in urma, ne dorim civilizatia occidentului dar daca este posibil sa o faca altii in Romania, noi trebuie doar sa ne bucuram de ea. Daca se poate, noi ar trebui sa primim fara sa dam prea mult inapoi. Mai punem si “competenta” si “grija fata de tara” a celor ce ne conduc si obtinem reteta succesului personal in Romania.

Performanta personala incepe cred de la o cultura si o putere de adaptare mare. Un om cult este un om informat care are cunostiinte vaste pe care si le innoieste permanent. Actuala criza economica si somajul care o insoteste ne arata ca locul de munca nu mai este ceva sigur. Maine va trebui sa ne cautam un alt loc de munca si tot ce am facut pana in acest moment poate sa nu valoreze nimic. Trebuie sa o luam de la zero si sa invatam sa facem ceva cu totul nou.

Numarul absolventilor este din ce in ce mai mare iar numarul somerilor de lux, a celor supracalificati creste si el. De aceea trebuie sa fim printre cei mai buni pentru a avea cu adevarat o sansa si pentru a supravietui in aceste vremuri tulburi.

Acum poate mai mult ca niciodata e timpul sa investim in noi. E timpul sa ne dezvoltam noi abilitati si sa ajungem la noi performante. Una dintre acestea, prima dupa parerea mea, este o lectura performanta, citire rapida urmata de invatarea accelerata.

Asa am gandit in momentul in care am hotarat sa fac acest pas si sa investesc timp, bani si energie in citirea rapida.

Mi-am impus sa nu fiu dezamagit si sa merg pe acest drum si cred in continuare ca am luat o decizie buna.

Cred ca cea mai buna investitie este in noi insine, si va invit sa mergem impreuna pe acest drum si sa descoperim impreuna performanta.

Leave a Reply