Care este destinul nostru ?

Este el un lucru dat noua de fortele Divine la nastere sau ne este permis sa-l construim prin propria sudoare a palmelor si a fruntii. Pe unii fulgerul norocului ii loveste peste noapte, nu trebuie sa fie neaparat extrem de inteligenti sau sa dispuna de calitati extraordinare se intampla pur si simplu asta. O energie misterioasa ii propulseaza poate acolo unde in trecut nici nu visau, timizi la inceput ei incearca sa se adapteze noului statut de norocosi ai sortii.  Insa toate acestea nu sunt decat echivalentul unei centuri negre la braul unui novice in artele martiale sau a stelelor de general pe umerii unui sergent fie el si major. Adevarata munca a evolutiei deabia acum incepe. Nu este greu sa ajungi intr-o pozitie greu este sa te mentii in acea pozitie.

Noul statut presupune pe langa avantaje si adapatarea la un nou stil de viata, la un nou limbaj la un nou comportament, noul stil de exprimare poate fi o etapa pe care acesti oameni in marea lor majoritate nu o vor putea depasi nicioadata. Eticheta nu se invata peste noapre, in esenta ei vor ramane tot niste parveniti.

Si ajungem din nou la ideea de destin. Daca destinul lor a fost sa ajunga in acel punct ei vor avea puterea sa mearga mai departe si sa se dezvolte. In schimb daca saltul lor la un nivel superior, material, social sau profesional a fost doar un accident exista o Lege Universala care corecteaza toate aceste accidente. Vor sfarsi prin a-si risipi averea, nu se vor adapta noului statut social si vor adopta comportamentul (primitiv) pe care l-au avut pana in acel moment sau vor fi dati afara datorita incompetentei deoarece accesul la o pozitie superioara pe plan profesional se face de regula datorita competentei si nu conjuctural.

Leave a Reply