DESPRE MINE

 axsilviu[a]gmail.com

Numele meu este Silviu Vasile sunt trainer, autor si speaker motivational dar cel mai mult imi place sa spun ca sunt o persoana care vrea sa afle mai mult despre domeniul dezvoltarii personale si care este implicata in transformarea de ordin personal.

Drumul meu a inceput in urma cu mai bine de 18 de ani, in primii ani de studentie cand am inceput sa citesc mai mult despre domeniul dezvoltarii personale si am inceput sa scriu un jurnal in care imi notam cele mai interesante idei pe care le citeam.

Acum 12 ani am intalnit citirea rapida si am inceput sa o practic, primul curs de citire rapida pe care l-am urmat m-a facut sa fiu extrem de dezamagit pentru ca nu am obtinut rezultate prea mari.  Pentru cateva luni am abandonat acest domeniu si am crezut ca totul nu este decat o pacaleala.

Fortat de imprejurari si de examene am simtit ca am nevoie de un sistem performant prin care sa citesc mai rapid si sa invat accelerat asa ca am inceput sa caut toate acele informatii pe care le gasisem cu ceva timp in urma. De data aceasta stiam exact la ce sa fiu atent si mai ales urmaream rezultatele.

Am studiat toate cartile de citire rapida, de memorare si de invatare accelerata pe care le-am gasit la biblioteci sau pe net in acea perioada, dupa care am inceput sa imi adun ideile si mi-am creat propria tehnica de citire rapida care de data asta chiar functiona.

Rezultatele s-au vazut imediat. Dintr-un student mediocru am ajuns in cateva luni un student foarte bun. Am terminat facultatea de inginerie si am urmat si un program de master. In paralel, pentru ca simteam cum pot retine din ce in ce mai usor, am urmat facultatea de drept si un master in drept european.

A existat un moment extrem de important in viata mea, acela in care am tinut prima mea carte publicata, un manual de citire rapida. Eram in punctul de a incepe doctoratul in nanotehnologie si am simtit ca nu aceasta este chemarea mea, trebuia sa scriu carti de dezvoltare personala.

Si am scris in urmatorii ani 40 de carti. Citirea rapida mi-a dat sansa sa accesez cea mai buna informatie din domeniul dezvoltarii personale. Cand stii ca poti citi mai repede si poti intelege mai bine, cand stii ca detii un avantaj atunci si increderea in forte proprii creste.

Am devenit o persoana extrem de creativa si am inceput sa leg in mai multe sisteme de dezvoltare informatii fundamentale din leadership, setarea obiectivelor, time management, comunicare, negociere, public speaking, carisma, persuasiune, memorare si alte domenii importante.

Dupa atatia ani in care am predat citirea rapida, continui sa cred ca cel mai important prim pas il reprezinta cresterea capacitatii de a accesa informatii si de a le putea aduce la comanda in planul constient prin citirea rapida, citirea fotografica si invatarea accelerata.

Am esuat in incercarea mea de a implementa citirea rapida in scoli generale si licee, iar atunci am inteles una dintre cele mai importante lectii si anume faptul ca citirea rapida nu este pentru sceptici, pentru persoane care nu isi doresc cu adevarat sa evolueze. Este doar pentru o elita.

Citirea rapida este o sansa extraordinara de a evolua, de a ne desprinde din zona gri, din zona de confort si de a porni spre urmatoarele trei zone si anume: zona de performanta, zona de excelenta si zona de genialitate. Pas cu pas cu ajutorul citirii rapide putem ajunge absolut geniali.

Citirea rapida presupune o investitie de timp, bani si energie. Daca nu ai aceste resurse atunci cu parere de rau iti spun ca nu vei putea deveni niciodata o persoana care sa poata face performanta in domeniul citirii rapide.

Investitia de timp reprezinta alocarea unui interval de 20-25 de minute timp de 5 zile pe saptamana. Nu stiu daca e mult sau putin dar cu siguranta e necesar pentru a putea sustine prin efort adaptarea creierului nostru la un mod performant de a citi.

Investitia in bani reprezinta procurarea unui curs profesionist de citire rapida, unul cu adevarat calitativ. Stiu ca sunt pe net tot felul de brosuri si articole care trateaza citirea rapida dar eu am fost intotdeauna adeptul ideii ca nimic nu este gratis cu adevarat, poate doar cascavalul din cursa pentru soareci.

Investitia in energie reprezinta generarea de entuziasm zilnic pentru ca cei mai multi incep cu foarte mult curaj si dupa cateva zile renunta invocand lipsa de timp sau cautand alte scuze. Nu poti fi un om de succes daca nu inveti disciplina de a face un anumit lucru iar si iar pana cand aceste devine a doua ta natura.

Beneficiile citirii rapide sunt imense, citirea rapida te va transforma si iti va oferi un upgrade mental, vei fi capabil sa accesezi inaintea celorlalti cele mai bune informatii si sa iei acele decizii care sa te plaseze inaintea lor. De ce? Pentru a ajunge primul sau printre primii la resurse.

Asa cum ti-am spus exista aceste trei resurse fundamentale. Timp, bani si energie. Oamenii merg la serviciu si consuma timpul si energia lor pentru a primi in schimb banii. Cand merg in concediu consuma din timpul lor si din banii lor pentru a se reincarca cu energie.

Citirea rapida, accesul la informatie de calitate, te va ajuta sa multiplici si sa exploatezi mai bine aceste resurse fundamentale pentru ca la sfarsit sa ajungi sa castigi mai multi bani, mai mult timp si mai multa energie. Da, poti castiga timp si aici vorbesc de timp de calitate, gandeste-te ca intre cea mai lenesa persoana si Leonardo da Vinci exista un egal si anume numarul de ore pe care o zi il are.

Cu toti traim acele 24 de ore sau 1440 de minute, ceea ce facem cu ele ne da cu adevarat valoarea de ordin personal. Daca alegem sa investim in lucruri personale acestea nu ne vor aduce decat o placere pe moment sau pe termen scurt.

Adevaratele investitii sunt acelea pe care le realizam prin consum, prin munca si strategie si care ne aduc satisfactii sau beneficii in viitor. Citirea rapida este una dintre aceste investitii, tocmai de aceea la cursurile mele au am numit-o investitia in aur.

Avand informatia si folosind multiplicatorii vei putea sa ajungi mai rapid la obiectivele pe care ti le-ai setat. In timp ce altii vor sta pe loc luni si uneori chiar ani de zile tu vei putea sa zbori ca o sageata direct spre tinta si poti sa-ti indeplinesti toate scopurile devenind un om de succes.

Exista o relatie directa intre citit si bogatia de ordin material si spiritual. Toti oamenii de succes au ales sa citeasca sau cu alte cuvinte sa traiasca o VIATA INFORMATIONALA. Cu cat citesti mai mult cu atat scara ta de valori se schimba si evoluezi. Te raportezi la valori superioare si traiesti o viata diferita in sens pozitiv.

Cu cat citesti mai mult cu atat creezi mai multe conexiuni si dai o directie celor 60 000 de ganduri pe care le ai intr-o zi. Incepi sa iti schimbi prioritatile si sa realizezi ce este cu adevarat important pentru tine si pentru cei dragi tie si in cele din urma incepi sa creezi valoare.

Creand valoare oamenii te vor vrea in jurul lor. Cu toti vrem oameni valorosi, vrem sa ne casatorim cu oameni de valoare, vrem ca proprii nostri copii sa fie valorosi si sa-si confirme valoarea. Vedem ca totul are de-a face cu aceasta valoare. Acesta este comoara pe care citirea rapida ne-o poate da: CRESTEREA VALORII DE ORDIN PERSONAL.

Tinand cont de aceste aspecte prezentate mai sus am decis sa imi aloc o perioada de doi ani in care sa lucrez la cel mai bun curs de citire rapida si asa am creat CURSUL ONLINE DE CITIRE RAPIDA. Dupa cunostinta mea este singurul curs de acest gen care exista acum.

Acest curs a pornit in urma cu un an si foarte multe persoane imi scriu si-mi multumesc pentru sansa pe care au avut-o de a intra in legatura cu acest domeniu. Cursantii imi povestesc cum in 30 de zile, urmand pasii pe care eu ii prezint in curs, au reusit sa-si dubleze sau chiar sa-si tripleze viteza de citire.

Dublarea vitezei de citire este doar un deziderat al acestui curs, ceea ce eu am incercat sa creez este o nevoie de a citi constant, de a citi zilnic si de a face din acest lucru avantajul castigator, cel care te ajuta sa iti cresti in mod constant si real valoarea de ordin personal.

Sper ca aceste carti sa iti ofere informatia de care ai nevoie si te asigur de tot suportul meu. Cu multa consideratie,
Dipl. Ing. Silviu Vasile
Trainer,  speaker motivational si autor

 Imi poti scrie la adresa personala de email:

 axsilviu[a]gmail.com

 

citirea rapida este viitorul